När det kommer till kontrastmarkering inomhus så är detta något man sätter upp, för att markera att det sker en skillnad. Det kan vara en nivåskillnad, att det är en trappa, ett glasparti eller liknande. Kontrastmarkeringar inomhus är till för den som har en synskada eller som är blind. Dessa sätter man upp för att de ska kunna orientera sig på ett bra sätt. 

En kontrastmarkering inomhus sätter man oftast upp på glaspartier, dörrars slagriktning samt i trappor. Dessa finns även för oss som har god syn, men som utan dem kanske missar att det är en glasdörr framför o​ss, om det inte finns en markering som kontrast.

Konstrastmarkeringar visar på skillnader inomhus

En kontrastmarkering inomhus är till för att man ska märka av att här händer det något nytt. Detta för att man inte ska råka gå in i en glasvägg, eller ramla ner för en trappa. Kontrastmarkeringar är något som oftast kan ses i offentliga utrymmen. Det finns ett företag som utför en mängd olika sorters kontrastmarkering för både inne och ute. 

Detta företag heter Taktil Profil AB. Utöver detta så har de även ett utbud av olika ledstråk samt andra produkter som kan underlätta för många. Deras produkter ökar tillgängligheten för många i samhället. Du som vill veta mer om vad de har för något att erbjuda eller läsa mer om en specifik produkt, du kan besöka deras hemsida. Det går även bra att kontakta dem direkt och ber dem berätta mer vad de kan göra för dig.